Har du lyst til at være en del af Elitetruppen?

Ræk ud til træner Tommy Bitsch i Ørnehøj Golfklub.

Ørnehøjs Elitepolitik

Ørnehøj Golfklubs målsætning er kontinuerligt at have hold tilmeldt DGU´s Danmarksturnering.

Målsætningen opfyldes via et Junior- og et Eliteudvalg. Junior- og Eliteudvalg varetager udvikling af egne talenter og spillere til Ørnehøj Golfklubs turneringspillere på eliteniveau. Den golfmæssige udvikling skabes gennem en målrettet træningsindsats og ved deltagelse i både hold- og individuelle turneringer. Klubben vil bestræbe sig på at skabe de bedst mulige rammer – sportsligt, menneskeligt og økonomisk – til understøttelse af klubbens junior- og eliteafdeling.

Udvalgene har ansvar for, at der pågår drøftelser af målsætninger og udvikling vedrørende udvalgenes område. Ligeledes har udvalgene ansvar for, at der iværksættes konkrete handlingsplaner. Bestyrelse orienteres om målsætninger og handlingsplaner. Udvalgene har ansvaret for udarbejdelse af forslag til kommende års budget til brug ved elitearbejdet. Pro’en er budgetansvarlig for henholdsvis Junior- og Eliteudvalg.

Klubbens forventninger til holdspillere, der repræsenterer Ørnehøj

Klubben støtter med træning til holdspillere og individuelle elitespillere. Derfor forventes det at elitespillerne

 • deltager i træning.
 • deltager i ranglistematcher og i klubmesterskaber.
 • repræsenterer klubben på en værdig måde på og udenfor banen.
 • deltager i frivilligt arbejde i klubben og i mindst en klubturnering med handicap pr. sæson.
 • udviser en positiv indstilling og engagement for klubben og truppens aktiviteter. 
 • medlemspris 1500,-

Eliteklubbens formål

 • at elitespillerne har gode muligheder for at udvikle sig
 • at holdene har gode betingelser til at opnå gode resultater i Danmarksturneringen
 • at nye talenter bliver budt velkomne
 • at klubbens øvrige medlemmer har kendskab til spillere og holdene i Danmarksturneringen samt deres præstationer
 • at der er et godt socialt sammenhold mellem spillere og holdene i Danmarksturneringen

Ranglister

Rangliste turneringsbestemmelser

Ranglisteturneringen er en turnering kun for spillere i Ørnehøj Golfklub med handicap under 20 for damer og 10 for herrer. Turneringen afholdes i Ørnehøj Golfklub med et max. antal deltagere på 36. Minimumskrav for turneringens afvikling er 4 deltagere. Turneringen har venteliste prioriteret efter laveste handicap, dog med fortrinsret til spillere tilmeldt elitetruppen.

Turneringen afvikles på den for den pågældende uge angivne 18 hullers bane. Der spilles slagspil med fuldt spillerhandicap (nettoslagspil) over 18 huller. Turneringen afvikles i henhold til de af the Royal and Ancient Golf Club of St. Andrews sidst vedtagne golfregler samt de for Ørnehøj Golfklub gældende lokale regler.

Gruppeinddeling:

Turneringen er en individuel turnering. Der spilles i 2 rækker opdelt på køn. Rækken med navnet “Damer” er for damer og de skal spille fra teested 47. Rækken med navnet “Herrer” er for herrer og de skal spille fra teested 55.

Målsætning for ranglisteturneringen: At udvikle hver enkelt spiller i en positiv retning, samt have muligheden for at spille sig ned i hcp.

Tilmelding og ”no return” :

Tilmelding foregår via Golfbox. Som dame spillere skal du have et hcp under 20.0, for at kunne deltage i ranglister matcherne. Som herrer spillere skal du have et hcp under 10.0, for at kunne deltage i ranglister matcherne.

Runderne er i udgangspunktet altid tællende runder, med mindre at runden bliver ramt af uvejr eller andet uforudset, der gør at alle deltager ikke kan spille færdigt. Skulle dette ske er runden ikke tællende.

Kun i særlige tilfælde kan det accepteres, at en spiller ikke færdiggøre runden. Det er god etikette at give en tilbagemelding med begrundelse for dit pludselige fravær til Træneren. Evt. Straf bliver at man ikke kan deltage i de næste 2 ranglister.

Rangliste (Order of Merits):

Ranglisten spilles i format som kendt fra den amerikanske PGA “FedEx Cup”. Spillere tildeles dermed point svarende til deres placering i hver rangliste baseret på Netto slag. Dermed sikres en fair og lige mulighed for alle spillere til at opnå gode placeringer på ranglisten – både overordnet og på de enkelte runder. 

Hver måned afvikles en særlig runde hvor feltet blandes og der eksempelvis kan spilles hulspil, foursome eller andre spilletyper. Et særligt pointsystem taget i spil for stadig at kunne optjene point til OoM. Formålet med disse runder er at vækste sociale relationer samt at udforske og spille andre spilleformer.

Ved ranglistens årsafslutning deles feltet i to grupper ud fra pointopnåelsen, og der spilles en finale for at afgøre årets vinder. Førende spiller starter runden i scoren -10, næste spiller i -9 og så fremdeles. Alle spillere uden for top 10 starter Even.

Ranglisten opdateres en gang om ugen efter matchen har fundet sted. Afgørelse ved lige resultater: Ved lige score afgøres placeringer efter sidste 9, sidste 6, sidste 3 og sidste hul. Placeringer deles ved lige score.

Ranglisten (Order of Merits) vil blive brugt til at følge alle spiller, både dem der er i truppen og dem der ikke er i truppen. Her kan læses om resultaterne for alle spillere både de individuelle og placeringer i den enkelte matcher.

Træning

Træning

Fællestræning torsdage kl. 17.00-19.00 med Tommy Bitsch.

Hold 1 – 17.00-18.00

Hold 2 – 18.00-19.00

På træningssamlingerne vil der være planlagt øvelser til fællestræning og individuelt træning.

Oversigt over træningsprogram:

Dato:   Tid:   Emne:
18-mar 11.00 – 13.00 Trackman – Svingtræning/ målsætning.
25-mar 11.00 – 13.00 Trackman – Svingtræning/ målsætning.
01-apr 11.00 – 13.00 Shortgame / putting.
06-apr 17.00 – 19.00 Trackman – Svingtræning/ målsætning.
13-apr 17.00 – 19.00 Bunker / Short game / shot out konkur.
20-apr 17.00 – 19.00 Teknisk gennemgang Chip/ øvelser.
27-apr 17.00 – 19.00 Putting Skills ( sigte, startretning mm.)
04-maj 17.00 – 19.00 Banetræning – Hulspil
11-maj 17.00 – 19.00 Pitchslag – Længde kontrol/spin.
25-maj 17.00 – 19.00 Slag i vind – mod/side.
01-jun 17.00 – 19.00 Sving – mål ( progression + øvelser )
08-jun 17.00 – 19.00 Bunker / Lob  slag øvelser
15-jun 17.00 – 19.00 Banetræning – Approach slag 50-100m.
22-jun 17.00 – 19.00 Wegde slag – flugt og længde kontrol.
03-aug 17.00 – 19.00 Putting Test Perf. På de 4 skills.
10-aug 17.00 – 19.00 Sving – målsætning ( udvikling status )
17-aug 17.00 – 19.00 Short game/ putting øvelser.
24-aug 17.00 – 19.00 Chip / bunker  øvelser/teknik.
31-aug 17.00 – 19.00 Sving træning speed
07-sep 17.00 – 19.00 Short game øvelser.
14-sep 17.00 – 19.00 Sving – målsætning ( nyt mål vinter)
23-sep 09.00 – 11.00 Shortgame test / konkurrence.

Holdudtalelse

Klubbens træner udtager spillerne til herre- og damehold i Danmarksturnering.

Danmarksturneringen

Damehold i Danmarksturneringen 2022: Kvalifikationsrækken.

Herrehold i Danmarksturneringen 2022: 2. division, 5. division og Kvalifikationsrækken.

Kampprogram Danmarksturnering

Damerne

Link til kampprogram og resultater – Kvalifikationsrækken – Pulje 2

Herrerne

Link til kampprogram og resultater – 2 Divison Vest – Pulje 2

Link til kampprogram og resultater – 5 Divison Vest – Pulje 8

Link til kampprogram og resultater – Kvalifikationsrækken – Pulje 5

Nyt fra Dame Elitetruppen

Sæson 2023

Elitetruppens damehold skal i år spille i kvalifikationsrækken. Her spiller vi mod Sæby Golfklub, Hals Golfklub og Dronninglund Golfklub.

Link til kampprogram og resultater – Kvalifikationsrækken – Pulje 2

1 Runde: Kamprapport fra ørnehøjs damer;

Lørdag er Ørnehøjs damer desværre slået på hjemmebanen. Comebackkid (pga skader) Julie i 3. Single holdte sig inde i kampen, men måtte desværre se sig slået på hul 18, efter en deler og slutter derfor 0/1 Maria i 2. Singlen havde en fabelagtig for ni, men på bag ni måtte hun desværre se sig slået og tabte derfor 2/3. Vores ny tilkomne wonderkid Karen i 1.singlen og gjorde alt hvad hun kunne, og bidrog med en 6/5 sejr! Majbritt og Anne blev sendt afsted i en foursome. En lige match, der desværre endte i et nederlag på 0/1.

Søndag kæmper Ørnehøjs damer sig stærkt tilbage og vinder på hjemmebanen. Julie i 3. Single startede med at tabe hul 1, men var efterfølgende ikke bagud på noget tidspunkt i kampen – og vinder 5/3. Maria i 2. Singlen havde et fabelagtigt spil, hvor hun foruden en hyggelig match vinder 5/3. Karen i 1.singlen var ude i en neglebidder, hun havde været bagud det meste af runden, men bliver even-Steven på hul 17 og deler hul 18. Så altså en delt match og dermed sejr til dameholdet. Majbritt og Anne blev sendt afsted i en foursome. En lige match, der desværre endte i et nederlag på 0/1. Som en lille overraskelse, og i perfekt timing kom vores kaptajn Mia (som vi havde lånt ud til seniorholdet) – klar til at heppe Karen og foursomen ind, samt være en del af sæsonens første sejrsrus.

Kan være et billede af 5 personer og tekst

Nyt fra 2. division Herrer

2023 sæson

Eliteklubbens førstehold skal i år spille 2 division. Her møder vi Hjørring Golfklub, Himmerland Golfklub og Randers Golfklub.

Link til kampprogram og resultater – 2 Divison Vest – Pulje 2

Første turneringsrunde af Damarksturneringen

Lørdag spillede vi på udebane mod Himmerland. Der var svære betingelser med en strid velkendt Himmerlands blæst fra morgenstunden. De fleste der har gået New Course kender udmattetelsen efter første runde. Det skulle også vise sig at blive en hård omgang at spille to runder. Formatet ved 2 division er nemlig at der spilles foursomes og singles samme dag. I de tre indledende foursomes om morgenen var der tæt kamp hele vejen rundt på anlægget. Det var meget frem og tilbage i de forskellige matches. Desværre var vi ikke i stand til at udnytte de gode chancer og måtte istedet se Himmerland løbe med sejren i hver af de tre foursomes. Ved eftermiddagens singles var der, som følge af de tabte foursomes, en del at indhente. Ud af de seks singles spillede vi os kun til to sejre. Himmerland vandt derfor ganske fortjent.

Søndag havde vi fornøjelsen af at spille på hjemmebane i Ørnehøj, hvor vi tog i mod Randers Golfklub. Formatet var det samme søndag med tre foursomes og seks singles. Kampbilledet viste sig desværre at være noget af de samme som forrige dag, hvor vi ikke helt fandt rytmen i de individuelle foursomes og simpelthen ikke var skarpe nok. I eftermiddagens singles lykkedes det også kun os at få en enkelt sejr. Randers vandt kampen.

Som resultat af de to kamprunder er vi nederst i tabellen efter første turneringsweekend. Vi må træne hårdt og genrejse os i næste turneringsweekend.

Nyt fra 5. division Herrer

Sæson 2023

Elitetruppens andethold skal i år spille 5 division. Her spiller vi mod Brønderslev Golfklub, Hjørring Golfklub og Frederikshavn Golfklub.

Link til kampprogram og resultater – 5 Divison Vest – Pulje 8

Kamp 1 mod Brønderslev

Første kamp i år står mod Brønderslev på udebane. Kvalitet af banen var ikke i top og det blev virkelig afgørende, at man var god i det korte spil. Vi fik sendt vores gode Michael Grynnerup ud som vores 3. Single. Han leverede varen og spillede god golf. Selvom Brønderslev var stærke på hjemmebane vandt han alligevel 2-1. Så var det første 2 point i hus. Christian vindbæk tog sig af 2. Singlen. Selvom han gjorde hvad han kunne, måtte han se sig slået. 4-2. Vores altid stærke spiller Lasse Damborg skulle ud og spille som 1. Single. Det var en sikker sejr, var vi alle sikre på. Men efter 3 huller var han 3 bagud. Derefter måtte han spille til! Det gør han og vinder sikkert 3-2. Vi har nu 4 point og vi mangler bare at en foursome skal vinde for at få sejren i hus! 2. Foursome Rasmus Bengtson og Frederik Bols måtte desværre se sig slået af et godt spillende Brønderslev hold og taber 5-3. 1. Foursome Benjamin Dige og Rasmus Jensen spillede godt golf og alt vi skulle bruge var en sejr fra dem! De var foran med 1 og skulle bare holde den hjem til hul 18. Der var 2 huller tilbage og Benjamin Dige slår en god 3 Wood ud! Men desværre havde bolden et uheldig bounce endt i en hazard! Rasmus og Benjamin ville bare vinde, så hvad gør man? Rasmus tager selvfølgelig skoene strømperne af og forsøger at slå slaget fra vandet! Et svært slag som desværre heller ikke lykkedes og derfor måtte de ud på 18! Det var helt lige og en sejr var afgørende! 2 gode drives ud på banen og det skulle afgøres på green men desværre var Brønderslev lige lidt skarpere og vi måtte se os slået! Resultatet: Brønderslev 8 – 4 Ørnehøj.

Kamp 2 mod Frederikshavn på hjemmebane.

Efter nederlaget lørdag måtte vi tænke kreativt og derfor byttede vi lidt rundt. Frederik kom ud i 3. Singlen og Michael spillede sammen med Rasmus Bengtson. 3. Singlen Frederik Bols var velspillende og efter 9 huller var han en under banens par og modspillerene kunne ikke følge med. Frederik vinder sikkert 8-7. 2. Singlen Christian vindbæk kom ud mod en stærk spiller. Han var -2 efter 9 og Christian kunne desværre ikke gøre det helt store og måtte se sig slået 4-3. 1. singlen Lasse Damborg var klar i dag. Med en solid sikker sejr på 7-6 er der ingen tvivl om han er velspillende igen i år! 2. Foursome Benjamin Dige og Rasmus Jensen var velspillende og tog hævn fra i går og gav tæsk ud og vandt 5-4! 1. Foursome Rasmus Bengtson og Michael Grynnerup spillede forrygende golf ligesom modstanderene. De var rundt i par efter 9 huller og de var helt lige ud på de sidste 9 huller! Matchen går frem og tilbage men til sidst meldte Rasmus Bengtson sig ind med en stabil putter der betød de vandt 2-1. Resultatet: Ørnehøj 10 – 2 Brønderslev

Kamp 3 mod Hjørring

Efter en god første spille weekend, lå vi nummer to i puljen. Med to sejre kunne vi overhale Brønderslev, og komme op på førstepladsen.
Lørdag spillede vi mod Hjørring i Hjørring. Kampene gik frem og i sidste ende endte det med, at vi delte matchen 6-6.
Vores 3.single Simon Rytoft kom ind som reservespiller og selvom der blev kæmpet godt, måtte han desværre se sig slået 4/3.
2.Singlen Benjamin Koch kunne notere sig en sejr. Kampen var tæt og de skulle ud på sidste hul for afgøre den. Han vinder 1 up.

1.Single blev spillet af Frederik Bols. Denne match var også tæt, og den blev afgjort på sidste hul, hvor resultatet blev A/S.
1. Foursome bestod af Benjamin Dige og Morten Møller. Benjamin og Morten, spillede en god foursome men måtte desværre se sig slået med en score på 4/3 til de velspillende modstandere.

2.Foursome, bestående af Rasmus Bengtson og Michael Grynnerup, var nede med 2 efter 5 huller, men så blev matchen vendt, da de resterende huller blev spillet i par. Rasmus og Michael vinder 4/3

Kamp 4 mod Brønderslev

Matchen søndag foregik mod Brønderslev i Ørnehøj. Der var store forhåbninger, da en sejr denne dag ville betyde, at vi ville dele første pladsen med Brønderslev. Simon Rytoft blev udskiftet med Nicolas Grund, hvilket resulterede i opstilling blev en smule anderledes end den var dagen før. Benjamin Dige spillede 3.Single. Matchen blev afgjort på sidste hul, hvor de delte hullet og hermed matchen. Den ender derfor A/S.

2.Single blev spillet af Benjamin Koch. Han blev desværre slået 2 up, eftersom der var et putt for birdie på deres 17 hul (Kronjylland nr. 8) som tog hulkanten, men desværre ikke gik i.

1.Single blev spillet af Frederik Bols. Matchen ender med at Frederik vinder 2/1.

1.Foursome bestod af Morten Møller og Nicolas Grund. De må desværre se sig slået 5/3. Putts’ene gad ikke i hullet denne dag.

Hvis 2.Foursome vandt deres match, så ville resultatet for matchen være 6-6. Ved at dele matchen, ville vi ikke komme op på førstepladsen, men vi ville have gode muligheder for at rykke op til næste spille weekend. Rasmus Bengtson og Michael Grynnerup spillede solid golf og de var 2 up med tre huller igen.
Brønderslevs spillere besluttede sig for at gå efter green på hul 16 (Kronjylland nr.7), hvilket betød de lå i forkanten af green, hvilket gjorde de fik en birdie. Selvom begge hold slog fantastiske slag på 17 hul, fik Brønderslev desværre endnu en birdie.
Alt skulle afgøres på hul 18. Michael Grynnerup slår et godt drive som desværre bliver taget af vinden, da den er på vej ned. Dette gør at bolden rammer toppen af et træ, og lander i kanten af en bunker, hvor der er en blanding af græs og sand. Det uheldige leje resulterer desværre i at matchen bliver tabt, og den overordnet score for matchen er 9/3 til Brønderslev.

Efter weekenden, er vi gået fra at ligge til potentiel oprykning til at ligge nr. tre i puljen. Vi håber, på en god næste weekend, så vi kan få lidt momentum.

Nyt fra Kvalifikationsrækken

Sæson 2023

Elitetruppens tredjehold skal i år spille i kvalifrikationsrækken. Her spiller vi mod Sebber Kloster Golfklub, Aars Golfklub og Rold Skov Golfklub.

Link til kampprogram og resultater – Kvalifikationsrækken – Pulje 5

Kamp rapport kvalholdet

Lørdag stod på udekamp mod Rold skov. Begge foursomes kommer foran på forni, holder den på bagni og vinder. Singlerne havde det svære i din kolde vind og den sidste single må se sig slået på hul 18. Vi tog derfra med en delt kamp, imod hvad der virker til at være den største konkurrent i gruppen.

Søndag tog vi imod Aars hjemme i Ørnehøj. Her starter begge foursomes stærkt ud og lukker begge kampene på hul 14. Singlerne kæmper for at få lukket kampen og den sidste single sikre sig en deler på hul 18 og vi ender med en kneben sejer på 7-5. Det giver en delt første plads i gruppen og et godt udgangspunkt til næste spillerunde.

Kamprapport 2 turneringsweekend

Vi mødes lørdag morgen i sebber kloster kl 8:15 og sveden løber allerede af os, vejrudsigten siger hedebølge og folk drømmer sig til stranden. Foursome 2 kommer godt fra start og kontrollere kampen fra start til slut til en 5/3 sejer. Foursome 1 har problemer og kommer hurtigt bagud, med syv huller tilbage er de bagud med 6 og alt tyder på at der skal ske et mirakel. Klampen bliver jokket i bund og de er A/S op ad hul 18 og ender med at vinde 1/0 3 single må se sig slået 5/3 efter hul 15 efter lidt problemer med lokalreglerne tidligt på runden der kostede fokus. 2 og 1 single grinder derudad og ender begge med at vinde 1/0 på hul 18. Så vi ender med en sejer på 10-2 selvom det var meget jævnbyrdigt på banen.

Søndag er vi hjemme i Ørnehøj og vejrudsigten ser mildere ud. I løbet af runden kommer varmen sammen med en god vind der driller lidt derude. Vi spiller mod Rold som vi spillede uafgjort mod på udebane, en sejer er vigtig for stadig at holde fronten i puljen. Der bliver spillet god golf fra begge hold, samtlige matcher ender med at gå ned ad hul 18 A/S. Her kommer hjemmebanefordelen til gode og vi vinder 4 og deler den sidste. Vi vinder 11-1, en utrolig kneben, men stor sejer. Vi ser nu frem til næste spille runde hvor puljen kan sikres på udebane mod Aars.